Vårt budskap

Vi är många som upplever att Rönninge centrum inte är färdigbyggt. Nu finns möjligheten att bygga för framtiden.  Markägare, kommun och byggare är överens om ett program med 115 nya bostäder, nya affärsytor och p-platser samt mindre men bättre utnyttjade bussytor. Förslaget är också genomförbart ekonomiskt. Det blir offentligt samråd om förslaget senare i höst.

 


Vi skriver idag år 2013.
Men samhällsplanering kan inte bara utgå från hur vi upplever vår nutid, inte heller den tid som varit. Vi måste tänka på behoven 20-30 år framöver. Det gäller de bostäder, service och resemöjligheter som kommuninvånare och andra kommer att efterfråga många år framåt.

 

 

 

 

”En plats på kartan” i Stockholmsregionen är inte självklar. Genom Rönninge station har hela Salems kommun goda kommunikationer till Stockholm, Södertälje och omvärlden. Tillgängligheten utvecklas genom ett centrum med bättre kommunikationsflöden, tillräckligt med p-platser och ett gott om affärer och annan service. Då krävs också fler bostäder i centrum.

 

 

 

Många vill bo i vår kommun. En del bor redan här, andra vill flytta hit. Det finns ungdomar i kommunen  som gärna vill bo kvar efter gymnasiet. Många äldre vill sälja sina villor eller småhus och flytta in i centrumnära lägenheter. Både bostadsrätter och hyreslägenheter behövs. Förslaget säger att 115 lägenheter ska skapas i Rönninge centrum, varav 20-30 hyresrätter. Det är viktigt att utnyttja mark i såväl Rönninge som Salems centrum för att få fram fler bostäder.

 

 

Läs gärna vår tidning om det nya planförslaget:

”För ett levande Rönninge C” – mars 2013
”För ett levande Rönninge C” – maj 2013

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>